Biefstuk salade

Een heerlijk en gezond recept! Dit recept zit vol met vitamine en is eiwitrijk. Het is super makkelijk en snel te maken.

Bloemkool en tomaten beschermen de huid tegen schadelijke uv straling (anti-aging!). Daarnaast heeft bloemkool een ontgiftende werking op het lichaam. Ook zorgt bloemkool er voor dat hormonen in balans worden gebracht, goed voor de onrustige huid en jeugdpuistjes. Sla en tomaat bevatten veel antioxidanten,  die beschermen de huid tegen DNA schade en vrije radicalen. Noten bevatten Omega 3, die vetten helpen de huid bij het herstel. Linolzuur in ceshewnoten zorgen voor een goede vochtbalans en voorkomt ontstekingen in de huid.

Aantal personen: 2

Ingrediënten
300 g Biefstuk
200 g bloemkool
Handje gezouten cashew noten
100 g Sla melange
250 g cherry tomaten
2 eetlepels ketjap manis

Duur: 20 min

Bereiden:
Breng water met zout aan de kook.

Snij de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 12 minuten.

Giet de bloemkool af en laat het afkoelen.

Snij de cherry tomaatjes door de helft.

Bak de biefstuk naar wens (raw/medium/doorbakken) en snij de biefstuk in dunne plakjes.

Doe de sla, cherry tomaatjes, afgekoelde bloemkool en handje cashewnoten in een diep bord.

Strooi naar gewenste hoeveelheid ketjap manis als dressing over het salade mengsel.

Leg vervolgens de biefstuk plakjes over de salade heen.

Voeg eventueel nog wat peper, zout of gemberpoeder er aan toe.

Eet smakelijk!

    Cart